понеделник, 31 януари 2011 г.

VPS хостинг

VPS хостинг - предимствата и недостатъците

Ако сайтът ви се разраства, разполагате със споделен хостинг, но не можете да отделите средства за нает сървър, тогава ще трябва да преминат към VPS хостинг, това е оптималното решение – почти същото като при нает сървър с малки ограничения. VPS хостинг – да, това е решението, което се намира между споделен хостинг и нает сървър.

Предимства на Virtual Private Server:

Вие ще получите различни контроли тук, като сигурност и скалируемост. Вие ще получите много ресурси, които са достъпни за крайния потребител като, като ситуацията ще наподобява нает сървър. Не се налага да плащате допълнителни такси за лицензи, подръжка. Можете да инсталирате всякакви приложения, тъй като вие получавате пълен контрол над VPS. Можете да рестартирате сървъра си по всяко време, както и можете да се възползвате от бекъпи в случай на проблем.

Сигурността е една от най-важните части при всеки сайт. В VPS хостинг всеки VPS разполага със собствени системни файлове, така че данните ви са защитени и други VPS акаунти на Вашият сървър не могат да се мешат. Другите потребители не могат да открият вашето онлайн присъствие и не може да ви повлиаят по никакъв начин. Това е основното предимство, че вашия сайт никога няма да бъдат засегнат от другите VPS акаунти на дадения сървър.

Недостатъци на Virtual Private Server:

Има много от своите предимства, но може би повечето хора не знаят за неговите недостатъци. Основният недостатък при VPS е, че е много трудно се инсталира и се нуждае от предварително придобити технически умения и базови познания по различни UNIX базирани системи. Трудните за конфигуриране и управление ресурси създават главоболия на незапознатите с материята, но въпреки това повечето български компании предлагат техническа подръжка и напътствия. Също така повечето компании разполагат и със собствен хелп център, който е готов да отговори 24 часа в денонощието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар